Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Sign Up
 1. Официјален јазик на MIUI Македонија Форумот

  Официјален јазик на овој Форум и Фан страна е Македонски. Некои содржини ќе се постираат и пишуваат на два јазика (плус Англиски), а некои фрази, зборови или стручни поими ќе се пишуваат на взаемно прифатливиот јазик, или општо прифатената терминологија.
 2. Општи Информации и Известувања

  Тука ќе се постира се што треба да ве информираме, за сите случувања со форумот.
  1. Прашања и одговори за проблеми на корисници!
   Ново

   Тука може да се дискутираат сите прашања на корисниците на MIUI софтверот или на Mi (Xiaomi) телефони!
   Теми:
   73
   Мислења:
   1.354
   Последно: Facebook kristijan_m75, 14 мар 2018 во 12:54
   RSS
  2. Инфо за МIUI Mакедонија !
   Ново

   Сите информации,новости за MIUI Македонија на едно место!
   Теми:
   9
   Мислења:
   70
   Последно: Update na miui 9 za redmi 3 pro ? Dr.MTR, 20 јан 2018
   RSS
  3. Новости за Xioami / Xiaomi News section
   Ново

   Во овој форум ќе се постираат сите новости за Xiaomi од светот и од кај нас
   Теми:
   20
   Мислења:
   119
   RSS
  4. Официјална продажба на Mi во Македонија
   Ново

   Во оваа тема ќе се постираат акциите кои ги нуди Hi Store како Официјален Партнер на Mi (Xiaomi)
   Теми:
   1
   Мислења:
   15
   RSS
  5. Купување на Mi телефон во МК
   Ново

   ЕКСКЛУЗИВНИ НАРАЧКИ
   Теми:
   8
   Мислења:
   43
   Последно: таблети zoran, 7 ное 2017
   RSS
 3. MIUI развој на софтвер - Xiaomi

  Овој форум ќе ги содржи сите неделни ROM builds / надградби на MIUI системот како и разни други AOSP ROM's за сите Xiaomi телефони.
  1. Инсталација и флешување на MIUI
   Ново

   Тема за технички детали и начин на кој се инсталираат разни верзии на MIUI
   Теми:
   15
   Мислења:
   323
   RSS
  2. Системски Надградби (Неделни)
   Ново

   Тука се постира новиот неделен РОМ според системот на MIUI - Welcome to Orange Friday
   Теми:
   119
   Мислења:
   753
   Последно: MIUI 8.6 - 7.6.15 Dr.MTR, 19 јун 2017
   RSS
  3. Системски Надградби (Stable)
   Ново

   Тука ќе се постираат сите информации за Стабилни верзии на MIUI
   Теми:
   7
   Мислења:
   487
   Последно: [v7.2 multilanguage] Xiaomi EU Davorkne, 13 јул 2017
   RSS
 4. Xiaomi Телефони - Развој и Дискусии

  Тука може да најдете све за Xiaomi официјалните производи.
  1. Mi 6
   Ново

   Mi 6 и сите негови варијанти
   Теми:
   3
   Мислења:
   17
   RSS
  2. Mi Note 2

   Информации за Mi Note 2
   Теми:
   0
   Мислења:
   0
   (Не содржи пораки)
   RSS
  3. Mi 5s / Mi 5s Plus
   Ново

   Теми:
   1
   Мислења:
   3
   Последно: MIUI 7.5.15 Beta Android 7.0 Nougat / Mi5s Dr.MTR, 17 мај 2017
   RSS
  4. Mi 5
   Ново

   Тема за дискусии за моделот Mi 5
   Теми:
   5
   Мислења:
   26
   RSS
  5. Mi Note (Standard / Pro)
   Ново

   Се што ве интересира за Mi Note (Standard / Pro)
   Теми:
   6
   Мислења:
   15
   Последно: Mi Note Pro Deksa, 5 јан 2017
   RSS
  6. Redmi Pro
   Ново

   Сите информации за Redmi Pro можете тука да ги најдете.
   Теми:
   4
   Мислења:
   77
   Последно: Fix за "Deep Sleep" кај Redmi Pro Helio X25 JohnDoe, 25 фев 2018
   RSS
  7. Mi Pad
   Ново

   Се што ве интересира за Mi Pad
   Теми:
   2
   Мислења:
   8
   Последно: Mi Drop поддршка за Mi Pad Admin, 10 јан 2016
   RSS
  8. Redmi Note 4 / 4X
   Ново

   сите информации за Redmi Note 4 со х20 и 4Х со SD 625
   Теми:
   3
   Мислења:
   98
   Последно: Новиот Redmi Note 4 - инфо и слики KaZaN, 13 мар 2018
   RSS
  9. Redmi 4 / Pro
   Ново

   Све за новиот Redmi 4 - Pro телефонот
   Теми:
   2
   Мислења:
   115
   RSS
  10. Mi Max
   Ново

   Све за Mi Max и Mi Max Pro моделите
   Теми:
   1
   Мислења:
   2
   RSS
  11. Redmi 3 / Pro
   Ново

   Се за Redmi 3 / Pro
   Теми:
   7
   Мислења:
   97
   Последно: Redmi 3s - Mobile network not available Rizov666, 29 авг 2017
   RSS
  12. Mi 4S

   Тема за дискусија за Mi 4S
   Теми:
   0
   Мислења:
   0
   (Не содржи пораки)
   RSS
  13. Redmi Note Pro 4G
   Ново

   Се што ве интересира за Redmi Note PRO 4G
   Теми:
   6
   Мислења:
   59
   Последно: Нов Global Stable Build 6.6.1.0 KHIMICF Admin, 28 јул 2015
   RSS
  14. Redmi Note 1S (4G - DUAL SIM)

   Се што ве интересира за Redmi Note 4G (1S)
   Теми:
   0
   Мислења:
   0
   (Не содржи пораки)
   RSS
  15. Redmi Note 3
   Ново

   Све за Redmi Note 3
   Теми:
   9
   Мислења:
   82
   RSS
  16. Redmi Note 2 (Hermes)
   Ново

   Тема за дискусија за телефонот Redmi Note 2
   Теми:
   15
   Мислења:
   87
   Последно: Redmi Note 2 - Android 6 dimsa, 4 окт 2017
   RSS
  17. Redmi 2
   Ново

   Се што ве интересира за Redmi 2
   Теми:
   4
   Мислења:
   33
   Последно: 64biten 7.1.1 Rom za Redmi2 pirej, 4 апр 2017
   RSS
  18. Mi 3
   Ново

   Се што ве интересира за Mi 3
   Теми:
   5
   Мислења:
   71
   RSS
  19. Mi 4
   Ново

   Се што ве интересира за Mi 4
   Теми:
   9
   Мислења:
   74
   RSS
  20. Mi 4C
   Ново

   Све за Mi 4C
   Теми:
   7
   Мислења:
   88
   Последно: Стакло од камера Admin, 26 мај 2017
   RSS
  21. Redmi 1S
   Ново

   Се што ве интересира за Redmi 1S
   Теми:
   10
   Мислења:
   267
   Последно: Un-brick за Redmi 1S mnikolce, 7 јун 2017
   RSS
  22. Mi 2S
   Ново

   Се што ве интересира за Mi 2S
   Теми:
   4
   Мислења:
   6
   RSS
  23. Redmi Note Pro 3G / WCDMA
   Ново

   Се што ве интересира за Redmi Note PRO 3G
   Теми:
   4
   Мислења:
   51
   RSS
 5. Mi Апликации и Теми / Apps & Themes
  Ново

  Ова се standalone или независни апликции кои се развиваат и преведуваат независно.
  Теми:
  15
  Мислења:
  112
  Последно: Кафе kristijan_m75, 22 јан 2018
  RSS
 6. Mi Финти и скриени опции / Mi Tips&Tricks
  Ново

  Прегледајте ги скриените финти и трикови за користење на MIUI OS. Темата е слободна за надополнување / Explore more Mi Tips&Tricks
  Теми:
  5
  Мислења:
  15
  RSS
 7. Други телефони - MIUI за вашиот телефон

  Ова е секција за MIUI софтвер за други уреди кои не се Mi. Доколку сакате за вашиот телефон РОМ пишете порака.
  1. LG G2
   Ново

   Надете MIUI ром за вашиот LG G2!
   Теми:
   3
   Мислења:
   25
   Последно: [Developer] [MIUI 5 - 4.4] - 4.11.21 Admin, 30 ное 2014
   RSS
  2. Nexus 7
   Ново

   Модели 2012-та и 2013-та
   Теми:
   1
   Мислења:
   8
   Последно: MIUI за Nexus 7 wifi (2012) 16 gb Admin, 4 дек 2015
   RSS
  3. Nexus 5
   Ново

   Теми:
   4
   Мислења:
   6
   Последно: MIUI 6 [5.6.18 - Official] - NEW Admin, 25 јун 2015
   RSS
  4. [PORT] MIUI 6
   Ново

   Тука се постираат сите портови за други апарати на база на MIUI 6 со PatchROM
   Теми:
   1
   Мислења:
   42
   RSS
 8. Mi Уреди / Mi Devices

  Ова е секција за поддршка за сите други Mi уреди, како и за нивниот MIUI софтвер доколку го имаат.
  1. Mi Box Pro Enhanced
   Ново

   Форум за техничка поддршка на Mi Box Pro Enhanced верзијата
   Теми:
   4
   Мислења:
   341
   Последно: Дискусија за Mi Box Enhanced Tomche, 24 окт 2017
   RSS
  2. Yi Камери
   Ново

   Yi Sports / Yi Smart / Yi 360 / Yi DSLR Cameras
   Теми:
   6
   Мислења:
   9
   Последно: YI home camera problem Dr.MTR, 23 јун 2017
   RSS
  3. Mi Box 3 Pro
   Ново

   Mi Box 3 Pro
   Теми:
   1
   Мислења:
   3
   Последно: Mi Box 3 Pro - Инфо Admin, 4 мај 2016
   RSS
  4. Mi WiFi
   Ново

   Тема наменета за Mi WiFI уредите.
   Теми:
   2
   Мислења:
   45
   Последно: Mi WiFi Router 3 Dr.MTR, 27 јан 2018
   RSS
  5. Mi Box Mini
   Ново

   Се што ве интересира за Mi Box Mini
   Теми:
   1
   Мислења:
   1
   RSS
  6. Mi Key

   Се што ве интересира за Mi Key
   Теми:
   0
   Мислења:
   0
   (Не содржи пораки)
   RSS
  7. Mi Power Bank

   Се што ве интересира за Mi Power Bank
   Теми:
   0
   Мислења:
   0
   (Не содржи пораки)
   RSS
  8. Mi Band
   Ново

   Се што ве интересира за Mi Band
   Теми:
   1
   Мислења:
   32
   Последно: MiBand (1s) with heart rate monitor zamisli, 7 мар 2017
   RSS
  9. Mi Band 2
   Ново

   Најновата Fitness нараквица на Xiaomi
   Теми:
   2
   Мислења:
   19
   RSS
  10. Mi Headphones / Mi Слушалки
   Ново

   Се што ве интересира за Mi Слушалките
   Теми:
   2
   Мислења:
   7
   Последно: Mi Pistons 3-rd Eddition Admin, 7 дек 2016
   RSS
 9. MIUI.mk Loudge Room
  Ново

  Офф топик теми, интересни информации и разговор / Off topic threads, interesting info and talk
  Теми:
  11
  Мислења:
  77
  RSS